Piept de pui cu cartofi la punga cu sos de gutui

de anca_rm in Pui, 6 Noi 2013 | 4676 vizualizari

 

Pentru cand nu aveti chef sa stati langa cratita si nu aveti scula din aia desteapta :)

 

INGREDIENTE

Puiul

  • 1 bucata piept pui
  • 5 cepe mai mici
  • 2 frunze telina
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie
  • 1 lingura ulei masline
  • Cartofii
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr unt
  • Sos gutui
  • 2 gutui
  • 1 lingura zahar
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita ulei
  • 150 ml smantana
  • sare
  • o jumate lingurita scortisoara
  • Extra 2 pungi de copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu cartofi la punga cu sos de gutui:

Puiul

Puiul il spalam si il condimentam cu sare si piper .

Il asezam intr-un castron si stoarcem peste el zeama de lamaie .

Frecam bine bucata de carne , punem deasupra o ceapa mica curatata si taiata rondele si firele de telina .

Acoperim si lasam la frigider cateva ore sau chiar pana a doua zi.

Pregatim o punga de copt si asezam in ea pieptul de pui macerat , punem si o lingura ulei masline .

Legam punga si scuturam putin.

Punem intr-o tava si lasam deoparte pana cand pregatim si cartofii .

Cartofii

Cartofii ii curatam de coaja , ii spalam si daca sunt mai mari atunci ii taiem . Ai mei au fost mai mici (de la mama ) .

Punem peste ei sare , piper (daca doriti ) si ii amestecam bine.

II turnam in alta punga de copt si turnam uleiul .

Scuturam punga si dup ace se imparstie uleiul peste tot punem deasupra bucata de unt.

Legam punga si punem langa pui in tava.

Dam la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 20 minute .

Dupa 20 minute intepam pungile si mai lasam 10-20 minute.

Sosul

Gutuiele le spalam bine, si le curatam de samburi .

Le taiem cubulete mici si intr-o craticioara punem  untul si uleiul .

Cand sunt calde adaugam gutuiele , zaharul , sare si scortisoara .

Lasam pe foc acoperite cu un capac si amestecam din cand in cand.

Cand gutuiele s-au inmuiat oprim focul si le lasam sa se raceasca .

Adaugam smantana amestecand bine .

Asezam pe farfurie si servim

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu cartofi la punga cu sos de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Irina 1

06.11.2013, 16:20

Interesanta combinatia cu gutuile, imi place mult!

anca_rm 1

06.11.2013, 16:20

Laura

anca_rm 1

07.11.2013, 15:03

Irina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticlă