Piept de pui cu legume

de diaconta in Pui, 15 Ian 2011 | 6016 vizualizari

 

...sau "mancare sanatoasa" vorba unui prieten de pe alt site.Mi se facuse pofta de broccoli, ocazie tocmai buna sa inaugurez setul de vase achizitionate pe galbenii adunati.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 250 gr broccoli
  • 200 gr ciuperci champignion
  • 3 morcovi
  • 50 gr unt
  • 100 gr telemea de vaca
  • 4 linguri smantana
  • 1 lingura amidon alimentar
  • lapte
  • ulei
  • sare,piper
  • marar

Cantitatile sunt orientative.Se pot pune si alte legume in functie de gustul fiecaruia.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu legume:

Pieptul de pui se taie felii ,se condimenteaza si se face pe gratar.

Morcovii se curata si se pun la fiert.Broccoli se desface buchetele si se  opareste un clocot,dupa care se scoate si se pune cateva secunde in apa cu gheata pentru a-si pastra culoarea verde.Ciupercile se pun la prajit cu putin ulei,le-am lasat intregi pentru ca erau mai mititele.

Cand sunt prajite ciupercile se pune smantana,o lingura de amidon si putin lapte,pana se obtine un sos de consistenta dorita.Se adauga marar.

Intr-un vas de ceramica se aseaza legumele,pieptul de pui taiat bucatele si ciupercile cu sos.Deasupra am pus bucatele de telemea.Se pun la cuptor 10 minute.

Daca doriti puteti sa mai adaugati smantana,dar zic sa nu exageram,altfel nu va mai fi o mancare tocmai sanatoasa.

Este absolut delicioasa.Si pentru ca imi era  asa pofta de broccoli am  mai facut o pasta de broccoli,dar asta urmeaza.....pana atunci va las sa savurati mancarica asta sanatoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Bucataras Medi 1

22.01.2011, 20:22

offffffffffffffff..............................ce tarziu am ajuns

ancutaCH 1

15.05.2012, 19:12

super reteta .... ...a avut succes deplin la masa azi....mai ales ca nu suntem fani ai pieptului de pui si nici cu broccoli nu ne intalnim foarte des... ...ma bucur ca am gasit reteta ta si cu sigurnata am sa o repet...

diaconta 1

15.05.2012, 19:36

Ancuta,ma bucur tare mult ca v-a fost pe plac reteta mea

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Portofele cu ciuperci