Piept de pui cu legume si sos de soia

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 2 Sep 2017 | 5998 vizualizari

 

O mancare sanatoasa si delicioasa in acelasi timp, ideala cand nu aveti prea mult timp la dispozitie. 

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 vanata medie
  • 1/4 curgette (dovlecel)
  • 2 rosii medii
  • 6-8 ciuperci proaspete
  • 2 linguri pasta de tomate
  • frunze de busuioc proaspete
  • frunze de patrunjel verde proaspat
  • ulei de masline
  • putin vin alb
  • sare, piper
  • 1 ardei mic iute (piri-piri)
  • 1 lingura sos de soia
  • putin ghimbir proaspat ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu legume si sos de soia:

 

  • Taiem pieptul de pui in fasii mici  si il temperam cu sare,piper, usturoi, ulei de masline si putin vin alb. Se lasa cateva ore sa se marineze si sa se intrepatrunda aromele .
  • Intr-o tigaie punem putin ulei de malsine si prajim carnea la foc mediu cat sa prinda culoare si o scoatem intr-un vas separat.
  • Separat ne ocupam de legume. Tocam ceapa marunt, la fel si usturoiul; vanata si dovlecelul se taie cubulete cu coaja cu tot; ardeiul se taie fasii mici sau cubulete; ciupercile se lamineaza, rosiile proaspete si bine coapte se tau cubulete 
  • In aceeasi tigaie in care am rumenit carnea punem inca putin ulei de masline si calim ceapa cu usturoiul si ardeiul putin pana se inmoaie si adaugam treptat resul legumelor (dovlecelul,vanata, coipercile si la final rosiile); punem sare, piper si la nevoie inca putin ulei de masline. Cand legumele sunt gatite bine (nu foarte moi) punem ardei iute, pasta de rosii si razuim putin ghimbir. Adaugam si sosul de soia si la final frunzele proaspete de busuioc si patrunjel . Adaugam si carnea la legume si servim cu orez alb sau taitei chinezesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu legume si sos de soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui marinate