Piept de pui cu praz la cuptor

de T I M E A in Pui, 22 Mar 2015 | 9859 vizualizari

 

V-am mai spus in multe randuri ca putem combina carnea de pui in foarte multe feluri si chiar si pieptul de pui poate deveni super bun gatit in combinatii delicioase cum e si acest piept de pui cu praz la cuptor. O mancare lejera cu multe legume asa cum imi place mie.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr file de pui (piept de pui taiat fasii)
  • 500 gr praz (un praz mare si gras)
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei verde peperoni
  • 1 vanata potrivita
  • sare si piper pentru legume
  • sare, piper si boia de ardei rosu pentru condimentat carnea
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu praz la cuptor:

Spalam bine ardeii si prazul, iar vanata spalata o curatam.

Taiem prazul rondele si il calim intr-o tigaie in care am picurat un pic de ulei de masline. Adaugam ardeiul rosu si verde taiate felii mai maricele si le calim usor impreuna cu prazul.

Scoatem legumele intr-o farfurie si in aceeasi tigaie incinsa punem feliile de vinete si le lasam cate un minut pe ambele parti la foc mare.

Condimentam carnea cu sare, piper si boia de ardei dulce

Ungem o tava cu putin ulei de masline in care punem mai intai legumele calite apoi feliile de vinete si presaram putina sare si piper (nu multa pt ca si carnea e condimentata).

Deasupra punem feliile de carne, acoperim tava cu folie de Al. si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25 de minute apoi indepartam folia si mai lasam la cuptor 10 minute.

Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu praz la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui gratinat