Piept de pui cu sos de sampanie

de Dianaaa in Pui, 11 Iul 2013 | 5027 vizualizari

 

O reteta speciala, cu arome exotice. O recomand cu incredere!

 

INGREDIENTE

  • piept de pui
  • dovlecel la gratar
  • ardei gras la gratar
  • morcov
  • ceapa
  • usturoi
  • unt+ulei de masline
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • patrunjel
  • ghimbir
  • sare, piper
  • sampanie
  • supa de legume/apa
  • faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos de sampanie:

Pieptul de pui se taie fasii subtiri, se amesteca cu ghimbirul dat prin razatoare si apoi cu faina.

Ceapa se taie "solzisori". Intr-o tigaie antiaderenta se pune o felie de unt si o lingura de ulei de masline. Dupa ce s-a incins se adauga pieptul de pui, ceapa si piperul proaspat macinat. Dupa ce s-a rumenit frumos se adauga supa de legume sau apa. Se adauga dovlecelul de la gratar taiat in cuburi potrivit de mari si ardeiul gras taiat fasii. Se adauga si morcovul si se lasa la fiert. Pasta de tomate se amesteca cu putina apa si ceva faina. Dupa ce morcovul a fiert se adauga sampania si sosul de rosii. Se lasa pana se evapora alcoolul de la sampanie si se adauga usturoiul. 

La final se adauga patrunjelul si se acopera cu un capac sa se odihneasca.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am servit cu o felie de cascaval si salata de varza, dar puteti cu orice vreti voi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci si maioneza