Piept de pui umplut cu branza si spanac

de Merisor in Pui, 4 Mar 2019 | 6711 vizualizari

 

Pot să vă spun că ai mei au fost tare încântați de combinația pieptului de pui cu brânză și spanac.

 

INGREDIENTE

  • 800 g piept de pui dezosat
  • 250 g baby spanac
  • 1 cubuleț de unt
  • 150 g brânză feta
  • 1 cățel de usturoi
  • 5-6 frunze de busuioc
  • sare
  • piper
  • ierburi uscate cu boia de ardei - Delikat
  • 2 crenguțe de roșii cherry
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut cu branza si spanac:

 Porționăm pieptul de pui în jumătăți, apoi filetăm fiecare jumătate așa încât să obținem niște foi mai subțiri.Eu am avut 2 bucăți de piept de pui, deci mi-au ieșit 4 foi. Batem ușor cu ciocanul de șnițele fiecare bucată de carne, dar cu grijă să nu strivim fibrele, apoi presărăm sare și piper peste ele. Lăsăm carnea să se odihnească până pregătim umplutura. Spălăm frunzele de baby spanac și le zvântăm bine. Punem untul la topit și adăugăm cățelul de usturoi răzuit. Când untul este topit și aromat cu usturoiul, adăugăm frunzele de spanac și pe cele de busuioc și le amestecăm bine cu untul de pe foc, până se pătrund. Adăugăm brânza sfărâmată cu furculița și din nou amestecăm ingredientele, apoi stingem focul. Lăsăm compoziția să se răcească. Pregătim o folie de aluminiu pe care o decupăm în două dreptunghiuri în care să încapă rulourile. Dacă vreți să evitați folia, puteți încerca să legați rulourile cu sfoară de bucătărie, sau încercați să folosiți hârtie de copt. Totul este ca rulourile să stea strânse și să nu curgă umplutura din ele. Așezăm pe foliile de aluminiu câte două foi de carne, una lângă alta și ușor petrecute, iar peste acestea așezăm câte o jumătate din umplutura de spanac cu brânză feta. Rulăm carnea peste umplutură, iar rulourile obținute le împachetăm strâns în foliile de aluminiu. Lăsăm să intre și puțin aer pe la capete, apoi așezăm rulourile într-o tavă cu puțină apă. Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade. După acest interval, îndepărtăm folia de aluminiu și transferăm rulourile într-un vas termorezistent. Turnăm și lichidul pe care l-au lăsat rulourile în folie, că este gustos. Presărăm peste rulouri ierburi uscate cu boia, așezăm și crenguțele de roșii cherry pe care le stropim cu sucul lăsat de pieptul de pui. Dăm vasul la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute, să se rumenească pieptul de pui. Îl lăsăm să se tempereze ușor, apoi îl putem porționa și servi cu roșiile cherry coapte. Este foarte gustoasă combinația, v-o recomand cu toată încrederea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu cartofi la vas de yena