Piersici cu crema

de Teo in Mancaruri de post, 27 Noi 2011 | 12331 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL
  • 450 g faina
  • 250 g margarina
  • 100 g zahar
  • un varf de cutit sare
  • 1 lingurita cu varf bicarbonat de amoniu
  • 1 lingurita cu varf amoniac
  • CREMA
  • 150 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 g cacao
  • 200 g unt
  • 30 ml rom
  • 100 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici cu crema:

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat mai vartos, pe care il lasam sa se odihneasca 3-4 ore. Se imparte aluatul in aprox 4 parti Se formeaza bilute cu diametrul de 2 cm, care se aseaza in tava tapetata cu faina la o distanta de 3 cm intre ele deoarece cresc mult la copt. Se coc la foc mediu 20-25 min.

Dupa ce s-au racit, se scobesc putin la baza , se implu cu crema si se lipesc cate doua, formand cate o piersica. Piersicile astfek formate se trec cu partea bombata prin vopsea rosie si galbena, iar apoi prin zahar.

Crema de cacao rece se amesteca cu nuca macinata si romul; daca nu este destul de vartoasa , se pune si o parte din miezul scos din piersici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici cu crema" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

VERONICA2607 1

14.03.2012, 19:18

LA MULTI ANI TEO!!!

frida75 1

20.03.2012, 10:46

Bicarbonatul de amoniu este acelasi lucru cu amoniacul!!!!!deci.....cate lingurite cu varf?????

diana_k 1

12.12.2012, 08:29

ce frumoase sunt !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu ciuperci la cuptor