Piersici cu crema de ciocolata si nuci

de Patty in Prajituri, 10 Mar 2016 | 4108 vizualizari

 

Pfff...si ce mai scobeam la coji pe cand eram copil!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600g faina;
  • 200g zahar;
  • 100g margarina /unt;
  • 2 oua + 1 galbenus de ou;
  • 1/2 cana de lapte;
  • esenta de vanilie;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • coaja de lamaie;
  • Pentru crema:
  • 150g margarina/unt;
  • 150g nuci;
  • 2 linguri cu cacao;
  • 100g zahar pudra;
  • 100g ciocolata neagra;
  • Pentru decor:
  • 200 lapte;
  • colorant alimentar (verde/rosu/galben);
  • zahar tos;
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici cu crema de ciocolata si nuci:

Ouale le mixam cu zaharul,adaugam apoi laptele, margarina Rama Maestro taiata cubulete, esenta de vanilie, coaja de lamaie si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt. 
Framantam un aluat neted, potrivit de tare din care formam niste bile de marimea unei nuci si le pun intr-o tava. Le coacem in cuptor la 180 grade pana s-au rumenit, aproximativ 10 minute. 

Cat timp stau fursecurile(piersicile) la cuptor vom pregati crema de ciocolata si nuci. 

In bolul robotului de bucatarie vom mixa nucile, peste care vom adauga margarina taiata cubulete, zaharul pudra, cacao, esenta de rom si ciocolata topita. 

Cand fursecurile sunt gata, le lasam sa se raceasca,dupa care le scobim cu ajutorul unei lingurite (offff...copilarie...ce mai scobeam la ele!!!). 

Dupa ce le-am scobit,le umplem cu crema de ciocolata si nuci,iar apoi le lipim cate doua. 

Piersicile se trec apoi prin lapte colorat si zahar tos. 

Dupa decorare se introduc la frigider pentru 1-2 ore pentru a se intari zaharul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici cu crema de ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de iarna