Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult
N-am facut niciodata piftie de porc si nici n-am sa fac vreodata. Cea de curcan este perfecta din punctul meu de vedere. Din pacate, n-o fac atat de des pe cat mi-as dori din cauza timpului de preparare destul de indelungat. Oricum ar fi, merita incercata !
Se spala bine carnea si se pune la fiert in 5-6 litri de apa. La inceput, se va da focul iute si se va lua spuma formata. Apoi, reducem focul, adaugam sarea si lasam sa fiarba 3-4 ore. Atentie, toata apa se adauga de la inceput, nu se mai completeaza pe parcurs ! Cam la jumatatea perioadei , adaugam atat piperul boabe, foile de dafin cat si legumele curatate si le lasam si pe ele sa fiarba impreuna cu carnea.
Cand a inceput sa se desprinda de pe os, se scoate carnea si se lasa la racit. Morcovul se taie rondele si eventual se decupeaza pentru un design atragator :).
Se aseaza in boluri bucatelele de carne , morcovul, feliile de ou si boabele de mazare, apoi carnea.
Cand zeama este calduta, adaugam usturoiul pisat si gelatina preparata conform instructiunilor.
Eu am facut proba, sa vad daca e nevoie de gelatina. Am pus cateva linguri de zeama intr-un castronel, am dat la rece si am asteptat sa vad daca se incheaga bine. Totul a fost perfect, insa, ca de fiecare data nu vreau sa risc si adaug totusi gelatina.
Se toarna usor zeama in boluri peste carne si legume trecandu-se prin strecuratoare. Se lasa la racit cateva ore. Se poate servi cu mustar sau cu hrean ras.
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult