Piftie de curcan

de ianculubita in Curcan, 13 Dec 2013 | 5209 vizualizari

 

Dragilor,in aceste zile va voi prezenta cateva din preparatele pe care le fac eu in fiecare an de Sarbatori;as fi inceput cu toba (preferata mea) dar aveti reteta,de asemenea si reteta de carnati;acum va prezint reteta mea de pifie de curcan,mult mai sanatoasa dar voi stiti deja.

 

INGREDIENTE

  • 1 punga amestec pentru racituri din comert sau
  • 1 punga cu gheare de pasare(pentru gelatina)
  • 2 aripi de curcan
  • 500 g amestec de pipote si inimi(optional)
  • legume pentru supa (morcov,ceapa,pastarnac)
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei iute rosu (optional)
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • oua fierte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

Ghiarele curatate,spalate,le punem in oala de 8l impreuna cu restul ingredientelor curatate,spalate,1lingura cu sare,dafin,ardei iute si apa bineinteles;lasam sa fiarba incet si cu capac spumuind,pana cand apa a ajuns la jumatate iar carnea se desprinde de oase;strecuram totul,in supa adaugam usturoiul bine pisat,amestecam lasam doar 1-2clocote,strecuram din nou si lasam deoparte;potrivim supa de gust apoi cu cateva servetele de hartie,adunam toata grasimea care s-a adunat deasupra pana ramane limpede.

In diferite boluri punem rondele de oua fierte sau ori ce doreste fiecare apoi cu grija turnam supa apoi lasam la rece pana ce racitura se prinde

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piftie din aripi de curcan