Piftie de gaina

de COSTEO in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2013 | 11659 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina
  • 2 capatani usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de gaina:

Se spala gaina si se taie in bucati de marime potrivita. Se pune la fiert intr-o oala mare cu apa rece la foc mic, se adauga 1 lingurita de sare si cand da in clocot se ia spuma si se adauga ceapa curatata si lasata intreaga,1 morcov curatat  si cartofii curatati si taiati in 2 si se lasa sa scada la foc mic, fierband pana se desprinde bine carnea de pe os.

Cand carnea este fiarta si apa a scazut la jumatate, se scoate carnea si se ia de pe os si se aseaza in castronele sau boluri, iar zeama se strecoara pintr-o sita in care a fost pus usturoi pisat direct peste carne, in asa fel incat sa acopere carnea.

Castronelele se orneaza cu frunze de patrunjel si se asezoneaza cu piper si cand se mai racesc se dau la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de gaina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

COSTEO 1

07.04.2013, 14:52

e bun si curcanul daca este daca nu din rata

simona72 1

07.04.2013, 18:12

O bunatate!!!

kukibella 1

08.04.2013, 08:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piftie de curcan