Pita umpluta cu burta de porc la cuptor, ananas caramelizat, ceapa murata si branza feta

de Satisfyyourcravings in Porc, 30 Noi 2016 | 2687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru burta de porc:
  • 200 grame burta de porc, cu strat de grasime
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • 1/4 lingurita oregano uscat
  • 1/4 lingurita busuioc uscat
  • Pentru ananasul caramelizat:
  • 100 grame ananas (eu am folosit proaspat, dar se poate inlocui cu cel din conserva)
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita ulei vegetal
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • Pentru ceapa murata:
  • 1 ceapa rosie de marime medie
  • 1 cana de apa
  • 1/2 cana otet din mere
  • 1 1/2 linguita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru servit:
  • 3 pita (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/pita-din-faina-integrala-77354.html)
  • 30 grame branza feta
  • 1/2 avocado copt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pita umpluta cu burta de porc la cuptor, ananas caramelizat, ceapa murata si branza feta:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se amesteca sarea cu piperul, fulgii de chili, oregano si busuiocul si se unge carnea cu acest mix, preponderent pe partea cu grasime. Se asaza carnea intr-o tava mica si se coace in cuptor 15 minute, la 200 de grade Celsius, apoi se reduce temperatura la 150 de grade Celsius si se mai lasa 30 de minute.

Timpul de coacere variaza in functie de grosimea si marimea bucatii de carne.

Se lasa la racit, apoi se taie felii si se stropeste cu grasimea din tigaie, pentru a evita uscarea excesiva a carnii.

Se taie ceapa julienne. Se amesteca restul ingredientelor necesare pentru ceapa murata, pana cand zaharul si sarea s-au dizolvat. Se adauga ceapa si se lasa minim 1 ora la murat. 

Ananasul se scurge de suc/sirop, daca este din conserva si se taie cuburi. Se amesteca cu zaharul si piperul Cayenne si se soteaza intr-o tigaie, cu ulei, la foc mediu spre mare, pana se caramelizeaza pe toate partile. Se transfera pe o farfurie. 

Se incalzesc pitele intr-o tigaie fara ulei, cateva secunde. Se taie longitudinal, astfel incat sa rezulte un buzunaras care se umple cu feliile de burta de porc, ananasul caramelizat, ceapa murata, felii de avocado si branza feta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pita umpluta cu burta de porc la cuptor, ananas caramelizat, ceapa murata si branza feta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc umpluta