Pizza

de AlinaFizesan in Pizza, 15 Oct 2013 | 3730 vizualizari

 

Zilele in care prietenele mele ma viziteaza sunt cele mai minunate! Si cum le-am obisnuit cu dulciuri, azi am facut o exceptie si am facut pizza! Minunata!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 5 linguri ulei masline
  • faina - 1kg
  • apa calduta - 550ml
  • zahar - 1 lingura
  • sare - 1 lingurita
  • drojdie proaspata - 20g
  • oregano
  • Sos
  • pasta de tomate
  • apa
  • zahar
  • oregano
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • Topping
  • piept de pui
  • ardei rosu
  • sunca presata
  • salam uscat
  • ardei
  • ciuperci
  • porumb
  • masline
  • cascaval
  • mozarella
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Din aceasta cantitate pentru aluat eu am facut 2 tavi mari si rotunde de pizza, si inca 3 de tarta! Pentru cantitati mai mici injumatatiti cantitatea fiecarui ingredient.

Amestecam drojdia cu zahar si 50ml apa si lasam deoparte intr-un loc caldut 20-30 minute. Cernem faina cu sarea intr-un bol, facem o gaura la mijloc unde adaugam amestecul de mai sus. Eu mereu framant si amestec cu mainile, dar pana la un anumit punct puteti sa va folositi de o lingura. Adaugam apoi restul de apa, iar la final uleiul. Eu am adaugat in aluat si putin oregano, iasa mult mai bun, dar este optional.

Intr-un mic bol am amestecat ingredientele pentru sos, totul se ia dupa ochi, depinde de gusturile fiecaruia, ideea este ca trebuie sa iasa un sos moale.

Dupa ce aluatul a stat la crescut cel putin 1 ora, intindem pe tava cu ajutorul mainilor. (puteti sa va ungeti cu ulei de masline pe maini pentru o intindere mai usoara). Dupa ce am intins aluatul bine de tot, il ungem cu sosul de rosii, adaugam topping-ul in functie de preferinte, terminam totul cu cascaval si deasupra mozarella. Lasam la foc pana ce blatul de pizza se rumeneste pe margini. 

TIPS-URI

1

Pentru un blat mai crocant lasati cu 5 minute mai mult pizza in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu de toate (motaneasca)