Pizza

de sis in Pizza, 7 Apr 2014 | 3167 vizualizari

 

O reteta simpla si rapida.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr faina
  • 100 ml apa
  • 5 linguri de ulei
  • 1 cub de drojdie [25 gr]
  • O lingurita sare
  • Topping:
  • salam
  • sunca presata de pui
  • ciuperci
  • porumb
  • ardei gras
  • masline verzi
  • ananas
  • cascaval
  • Sos:
  • 6 linguri bulion
  • o cana cu apa
  • sare
  • zahar
  • piper
  • cimbru
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Intr-un castron mare adaugam toate ingredientele pana cand se formeaza o coca ce nu se mai lipeste nici de maini si nici de castron. Lasa coca la dospit doar pana cand isi mareste putin volumul, eu l-am lasat in jur de 30 de minute. In timp ce lasam aluatul la crescut pregatim sosul.
Intr-o craticioara punem un strop de ulei si il lasam la incins. Dupa 2 minute adaugam bulionul si amestecam energic. Lasam sa fiarba de cateva ori apoi adaugam apa si amestecam pana nu mai sunt cocoloase. Punem sare,piper, zahar si alte condimente dupa gust. Dupa ce au trecut cele 30 de minute am impartit aluatul in 2 bile si le-am intins pe rand si le-am pus in tavi. Tavi pe care le-am uns cu putin unt ca sa nu se lipeasa aluatul. Pe fiecare foaie de aluat am intins sosul de bulion, dupa ce am mazgalit bine alutul presaram salamul,sunca,porumbul,ciupercile,maslinile, ardelul si ananasul. Dam cuptorul la 200 de grade si bagam pizza in cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce au trecut cele 20 de minute scoate pizza din cuptor, radem cascaval si apoi o mai bagam la cuptor pentru inca 5 minute.
Dupa cele 5 minute pizza e gata. Mie mi-a mai ramas niste sos de bulion si baietii au pus pe pizza. Din 300 gr de faina mi-au iesit 3 pizza cu diametrul intre 20-26 cm.
 

TIPS-URI

1

Daca folositi cantitatea exacta din reteta nu ve-ti fi nevoiti sa adaugati voi apa/faina/ulei in plus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza pe felii de paine(crocanta)