Pizza

de madi_marin in Pizza, 25 Apr 2010 | 6322 vizualizari

 

Reteta blatului e de la Oana, doar ca eu am injumatatit cantitatile. Pentru cine prefera blatul subtire...asta este reteta ideala. Iese perfect. Multumesc, Oana!

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 1 lingura cu ulei
  • 1 lingurita cu drojdie uscata
  • putina sare
  • 125 ml lapte rece
  • 3 felii de sunca de pui
  • cateva masline fara sambure
  • 50 g cascaval
  • 1 lingura cu pasta de tomate
  • ulei
  • ierburi aromate pentru pizza
  • busuioc uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Se prepara aluatul : se pun intr-un castron faina cernuta, uleiul, sarea, drojdia si laptele rece ( de la frigider). Se amesteca toate si se framanta un aluat in care ,daca se mai lipeste de degete,  se mai poate adauga inca un pic de faina fata de cantitatea initiala. Se face sub forma de bila, se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru 30 de minute.

Se pune o foaie de copt in tava mare de aragaz si se aseaza  foaia de aluat intinsa subtire( rotunda sau dreptunghiulara). Se unge cu ulei si cu sos de rosii ( pasta de tomate desfacuta in putina apa), apoi se presara cu cascaval ras, cu ierburi si busuioc, se pun bucatele de sunca si felii de masline, apoi iar un strat de cascaval ras si se da la cuptor pentru 10 minute.

Se serveste cu ketchup sau simpla. E super buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

madi_marin 1

29.04.2010, 14:06

Sylvia....incearca cu incredere, noua ne-a placut foarte mult. eu eram de mult timp in cautarea unei retete de blat care sa ma multumeasca.... si cred ca am gasit-o...

Oana 1

07.05.2010, 20:49

Iamiii Reteta de blat cred ca este a Mayei daca imi aduc bine aminte O am scrisa intr-un caiet de muuult Cand n-am timp sa fac aluatul la MP il fac pe-asta, iese perfect!

madi_marin 1

08.05.2010, 09:03

oana...nici nu mai am cuvinte de lauda pentru blatul asta....e super. nici nu mai fac altfel, pentru ca am incercat o gramada de variante care nu m-au multumit deloc....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza Calzone