Pizza casei cu blat din faina integrala

de katty in Pizza, 20 Mar 2021 | 7627 vizualizari

 

De mult imi era gandul la o pizza, asa ca astazi am hotarat sa fac una ceva mai sanatoasa, cu blat din faina integrala si ceva ingrediente mai usoare.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina integrala
  • 100 gr faina alba
  • 400 gr apa calduta
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 gr salam
  • 100 gr porumb
  • masline
  • 300 gr mozzarella rasa
  • sos dde rosii(1 conserva rosii intregi descojite, sare,1.2 lingurita zahar, piper negru macinat, busuioc)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza casei cu blat din faina integrala:

Intr-un castron punem faina integrala, faina alba si facem o adancitura in mijloc.

Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calda si amestecam bine, apoi turnam in adancitura facuta. Adaugam uleiul de masline in mijloc, iar intr-o margine punem sarea. Turnam cate putina apa calda si framantam bine. Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca.

Intre timp mixam rosiile si le punem intr-o craticioara. Adaugam restul de ingrediente si fierbem 5-7 minute.Oprim focul si lasam sosul sa se raceasca. Aluatul pe care l-am facut  este suficient pentru 2-3 pizze. Eu am facut 2,iar din aluatul ramas am copt 2 lipii pe gratar.

Intindem aluatul pe formele de pizza. Ungem cu sos de rosii din abundenta. Asezam deasupra salamul taiar subtire, porumbul, maslinele felii, iar deasupra punem mozzarella rasa.

Dam la foc iute pana se rumeneste frumos.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei cu blat din faina integrala" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata