Pizza cu bordura de branza

de Miha in Pizza, 20 Mai 2010 | 5157 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml lapte (sau apa)
  • 200-250 g faina
  • Pentru coroana de branza:
  • cascaval
  • telemea
  • Pentru umplutura:
  • ciuperci
  • sunca de pui
  • piept de pui
  • cascaval
  • masline
  • Pentru sos:
  • 100 ml suc de rosii
  • 2 catei usturoi
  • sare si piper
  • oregano
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu bordura de branza:

Aluat:

Toate ingredientele pentru aluat se pun in cuva masinii de paine, programul de framantare+dospire.

Bordura de branza:

Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mari, telemeaua se sfarama cu furculita, apoi se amesteca.

Umplutura:

Ciupercile se taie felii, iar sunca de pui cubulete. Pieptul de pui sarat si piperat dupa gust se prajeste usor in cateva linguri cu ulei de masline.

Aluatul se intinde pe masa infainata, intr-o foaie rotunde de cca 0.5 cm grosime. Pe marginea foii, de jur imprejur se presara cascavalul amestecat cu telemea, apoi marginile se ruleaza catre interior, formand bordura.

Cu atentie se transfera aluatul in tava unsa cu putin ulei. Ungem blatul cu sucul de rosii amestecat cu condimente, apoi umplem coroana cu sunca, pieptul de pui, ciuperci si cascaval. Garnisim cu masline de jur imprejur si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu bordura de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

epurasha2bb 1

16.06.2010, 14:44

fata miha pe asta unde-ai ascuns-o ca nu am vazut-o pana acum! ce tare e!!!5 furci si fac si eu!

nilgun 1

06.09.2013, 22:50

yummy

Panacris 1

14.01.2021, 20:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza vegetariana à la Veneţia