Pizza cu blat de conopida

de rodicamaria in Pizza, 9 Mar 2013 | 7222 vizualizari

 

Sunt fan conopida si brocoli.Cand am vazut o reteta de pizza cu crusta de conopida pe un site australian,am zis ca trebuie sa fac si eu ceva asemanator,dar dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat :
  • 600 g conopida(dupa ce am curatat frunzele si cotorul,doar buchetelele)
  • 150 g cascaval dat pe razatoarea mare
  • 2 oua
  • piper
  • Pt.pus deasupra:
  • 1 borcan ciuperci in sos rosii(Bonduelle-de la Profi)
  • 1 buc.polonez de pui
  • 7-8 masline taiate cubulete
  • 50-75 g cascaval dat pe razatoarea mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat de conopida:

Conopida se fierbe in apa cu sare,se strecoara si lasa la racit.Se face piure cu furculita si se amesteca cu ouale batute si cu cascavalul.Se potriveste gustul de sare si piper.

Se unge o tava antiaderenta cu ulei si se toarna compozitia in strat cam de 1-1.5 cm. Se da la cuptorul incins in prealabil pt.30 min sau pana cand prinde culoare aurie.

Se scoate tava cu blatul din cuptor si se lasa la racit.

Intre timp, polonezul se taie feliute, se toaca marunt maslinele.Ciupercile se pun intr-o strecuratoare de plastic ,pt. a se separa de sos.

Cand blatul s-a racit,intindem peste el sosul de la ciuperci.Apoi aranjam feliile de polonez,ciupercile si maslinele.Presaram cascavalul ras si mai dam la cuptor pana se topeste cascavalul si devine usor auriu.

Lasam sa se racoreasca si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat din paine toast