Pizza cu blat pufos

de Bunica in Pizza, 3 Mai 2020 | 2288 vizualizari

 

Astazi a fost ziua destrabalarilor:))))) Si ca sa nu treaca ziua fara ceva bun ,pentru cina am facut o pizza buuuuna ,buna!Si ca sa fiu sincera prin frigider erau tot felul de resturi.Nu puteam renunta la ele,asa ca le-am pus intr-o pizza ,rezolvand si cina;)
 
ALUATURI DE CASA

 

INGREDIENTE

  • 250 g. faina
  • 100 ml. lapte caldut
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de masline
  • grojdie proaspata(cat jumatate de nuca)
  • sare
  • 3 bucati cabanos
  • 50 g.bacon
  • 50 g. salam sasesc150 g.cascaval
  • 50 g. masline fara samburi
  • 1 lingura suc de rosii
  • un ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat pufos:

Intr-un bol am pus 2 linguri lapte caldut,sare drojdia si am amestecat cu o lingura de lemn.

Cand totul a fost incorporat am adaugat restul de lapte si faina ,oul si lingura de ulei.

Am framantat obtinand un aluat elastic.

Am acoperit bolul cu un prosop si l-am lasat la dospit 15-20 minute.

Intre timp am taiat maruntbaconul,salamul si cabanosul.

O tava de pizza unsa cu ulei astepta pregatita pa preia aluatul.

Pe aluatul din tava am presarat putin suc de rosii,(cam o lingura).

Toate mezelurile taiate le-am repartizat pe blat.

Deasupra mezelurilor am adaugat cascavalul ras.

Intr-un castronel am batut oul cu o lingura de suc de rosii si l-am turnat peste cascaval.Tava am dat-o la cuptorul incins la 170 grade pentru 35 de minute.

Pizza am servit-o calda.

Sa va fie de folos!

 

 

TIPS-URI

1

Laptele sa fie caldut.

2

Toate celelalte ingrdiente sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

06.05.2020, 23:20

)) Buni !!! Pornoshaguri culinare

RuxyRux 1

09.05.2020, 00:46

Bunatate a la Buni mea draga!

dantes 1

09.05.2020, 10:51

Buna!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza casei cu blat din faina integrala