Pizza cu ceapa si ton

de La Ancuta in Pizza, 5 Mai 2011 | 9273 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 g drojdie proaspata
  • 225 ml apa calda
  • 1/2 lingurita zahar
  • 400 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • Sos:
  • 100 ml suc de rosii
  • cimbru
  • busuioc
  • 3 linguri bulion cu usturoi si ardei iute (facut in casa)
  • Topping:
  • 1 ceapa
  • 2 conserve ton in ulei
  • 200-300 g cascaval
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ceapa si ton:

Amestecam drojdia cu 4 linguri de apa calda. zaharul si 2 linguri de faina. Acoperim si lasam sa creasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina si adaugam sarea pe margini. Facem o gropita in mijloc si punem apa si maiaua iar apoi uleiul de masline. Framantam un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana. Acoperim si lasam sa cresca 60 minute, la loc caldut.

Intindem aluatul in tava unsa cu ulei (eu am folosit tava mare de la aragaz). Intindem deasupra sosul format prin amestecarea ingredientelor. Deasupra radem cascaval iar apoi punem tonul scurs bine si maruntit. Taiem ceapa julienne si o asezam peste ton. Stropim pizza cu o lingura de ulei de masline.

Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 20-25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ceapa si ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

La Ancuta 1

06.05.2011, 19:22

Lau

housy 1

19.05.2011, 11:17

vai..bestiala trebuie sa fie combinatia.....imi place ff mult ceapa coapta....trebuie sa incerc...poate chiar pe weekend merci de idee...iti mai spun impresii dupa

La Ancuta 1

19.05.2011, 11:39

Housy sper sa-ti placa. Mie mi-a placut mult combinatia. Te astept cu impresii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza salami