Pizza cu sardine si hering afumat

de MotanLaOale in Pizza, 30 Oct 2013 | 5273 vizualizari

 

Asta este a doua pizza facuta pentru copii. Foarte buna a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 250 g aluat de pizza
  • 240 g sardine in ulei (canserva)
  • 160 g hering afumat in ulei (conserva)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei
  • 2 rosii
  • 50 g masline
  • 150 g cascaval Delaco
  • 100 ml pulpa de rosii
  • oregano
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sardine si hering afumat:

Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza".

Eu l-am facut cu o seara inainte si l-am tinut in frigider pana a doua zi, uns cu putin ulei, nu s-a uscat si a fost foarte bun la intins.

  Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata.

  Se intinde pulpa de rosii si se presara oregano si piper.

  Toate legumele trebuia sa fie feliate cat mai subtire.

Sardinele se scurg bine de ulei, se desfac in doua si se scoate sira.

Heringul se scurge de ulei si se rupa bucati mai mici.

Se pun jumatatile de sardina in tava si pe langa ele se pune hering afumat.

  Restul ingredientelor se pun in ordinea dorita pe toata suprafata aluatului: ceapa, ardei, masline, rosii.

  Se rade cascavalul deasupra, intai pe razatoarea mare si la urma pe razatoarea mica.

  Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 25-30 minute.

  Este gata cand este rumenita frumos.

  Se serveste cu ketchup si o bere rece.

  Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate face cu orice fel de peste care va place, afumat sau nu.

2

Se poate presara si un praf de usturoi granule, daca va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sardine si hering afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini-pizza zambitoare