Pizza cu şuncă şi ciuperci

de diaconta in Pizza, 30 Apr 2013 | 6373 vizualizari

 

Cei care mă cunosc,ştiu deja că aveam o problema cu blatul de pizza.Nu-mi reuşea niciodată aşa cum aş fi dorit:subţire,crocant şi gustos.Un prieten drag s-a cam supărat că tot ziceam eu pe aici treaba asta,aşa că mi-a trimis pe mail o reţetă de blat de pizza cu rezultat garantat.Aşa a şi fost,aşa că dacă citeşte reţeta îi mulţumesc.A fost aşa cum a spus.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de pizza:
  • 1 cana si jumatate de faina (aprox.300 g)
  • 10 g drojdie proaspata sau un pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 ml apa calduta
  • Sare,1/2 lingurita am pus eu
  • Optional o lingurita busuioc uscat
  • Pentru topping:
  • 200 g sunca
  • Cateva felii de prosciutto
  • 200 g ciuperci din conserva
  • 200 g mozzarella
  • 100 ml suc de rosii
  • piper
  • Cateva rosii cherry
  • Cateva frunze de busuioc
  • Ketchup si sos Iuţel pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu şuncă şi ciuperci:

Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingurita de faina.

Am lasat sa dospeasca.

Faina am amestecat-o cu putina sare,am pus apoi drojdia,uleiul de masline.

Am pus apa calduta si am amestecat pâna s-a format o coca omogena.

Dupa aceasta,am luat coca din vas si am framântat-o cu ambele mâini în aer.

La faza aceasta prietenul meu spunea asa: „Framânt-o în aer câteva minute,pâna te dor mâinile de nu mai poţi….

Trebuie sa ajunga moale si elastica,deci cam pe dos decât ai freca ceva cu ambele mâini” J)))

N-am prea priceput eu ce vrea sa zica,dar cred ca a ieşit ceea ce a trebuit.

Am presarat faina pe un blat,am întins putin coca,apasând-o cu degetele,am acoperit cu un stergar si am lasat 15 minute sa dospeasca în loc caldut.

Dupa aceasta,am pus coca la frigider pentru o ora.

Dupa o ora,am întins o foaie foarte subtire(am avut o pizza medie  si o pizza împaturita).

Pe foaie am pus ketchup cu putin piper si busuioc,apoi sunca,ciupercile si prosciutto.

Deasupra am razuit mozzarella si am pus cateva rosii cherry.

Eu am întors putin marginile peste umplutura.

Am pus la cuptor  cam 20 de minute pâna s-a copt  blatul.

Am servit cu ketchup si sos Iuţel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu şuncă şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca, salam si branza