Pizza de casa

de Cofetarul Vesel in Pizza, 9 Sep 2017 | 2249 vizualizari

 

Este o reteta de pizza foarte buna.Toppingul acestei pizze este foarte diversificat. Poti pune multe ingrediente. Rezultatul este unul pe masura. Va recomand cu drag, aceasta reteta!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 380 de grame de faina250 mililitri apa
  • 50 mililitri ulei
  • 1 lingura sare
  • 25 de grame de drojdie
  • Topping:
  • 200 mililitri de sos de rosii
  • 3 bucati de carnat(200 de grame)
  • o bucata de sunca(150 de grame)
  • un ardei gras
  • 100 de grame de masline
  • o punga de legume congelate
  • o bucata de cascaval (250 grame)
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa:

Aluat: Punem faina cu sarea intr-un bol, amestecam drojdia cu apa si o turnam peste faina. Apoi incepem sa formam aluatul. Punem uleiul in aluat si continuam sa-l framantam. Putem sa mai punem faina in aluat, daca este nevoie.

Dupa ce am framantat bine aluatul, il acoperim cu o folie de plastic si il lasam la dospit timp de 25 de minute. Cat timp aluatul creste, vom taia in bucati mici carnatii, sunca, maslinele si ardeiul gras. Apoi vom da pe razatoarea mare cascavalul si-l vom pune intr-o farfurie.

Dupa ce aluatul a crescut, il punem pe masa de lucru, (pe care o ungem  cu putin ulei) si incepem sa-l intindem cu sucitorul, pentru a forma blatul de pizza. Punem blatul de pizza int-o tava (unsa cu ulei si pudrata cu faina), apoi intindem sosul de rosii pe blat, adaugam carnatii, sunca, legumele congelate (mazare, telina, pastarnac, fasole verde, rosii, ardei rosu, ceapa alba), ardeiul gras, maslinele si cascavalul. Punem pizza la copt, la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 25 de minute.

Dupa ce pizza s-a copt, o lasam la racit 5 minute, apoi o taiem in felii si o putem servii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza Hawai