Pizza de casa

de vasimur in Pizza, 23 Oct 2017 | 2449 vizualizari

 

Pizza este mâncarea preferată a multor oameni deoarece este foarte gustoasă și poate fi preparată ușor și acasă.
Din ingredientele de mai jos a rezultat 2 porție de minipizza (1 porție cu salam și ciuperci și 1 porție cu brânză și ciuperci „Due Formagi” !).

 

INGREDIENTE

  • 150-175 g făină albă
  • 5 g drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 praf sare
  • 1 lingură ulei
  • apă caldă
  • 200 g telemea de vacă
  • 50 g salam feliat Cris-Tim
  • 100-150 g cașcaval Delaco
  • 1-2 ouă
  • suc de roșii (sau pastă de tomate subțiată cu apă)
  • 400 g ciuperci Champignon (am folosit ciuperci conservate, la cutie)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa:

Ciupercile se pun în apă rece, 15-20 minute, ca să dispară gustul de conservant, după care se scurg bine de apă.

Faceți un aluat potrivit de moale din făină, drojdie, sare, zahăr și apă caldă.

După o scurtă frământare, adăugați uleiul și lăsați aluatul la dospit 15-20 minute.

Se împarte în 2 părți egale, se întind foi relativ subțiri și se pun în tăvile unse în prealabil cu ulei.

Pentru Pizza cu brânză „Due Formagi”:

 Se taie 100 g telemea în pătrățele sau se dă prin răzătoarea mare și se pune în interiorul foii. Se presară uniform 200 g de ciuperci, 1 ou bătut ca și pentru omletă și suc de roșii. Deasupra se răzuiește cașcaval Delaco cam 50-75 g.

Pentru Pizza cu salam:

 Se taie 100 g telemea în pătrățele sau se dă prin răzătoarea mare și se pune în interiorul foii. Se presară uniform 200 g de ciuperci, 50 g salam feliat Cris-Tim tăiat fâșii, 1 ou bătut ca și pentru omletă și suc de roșii. Deasupra se răzuiește cașcaval Delaco cam 50-75 g.

În prealabil se încinge bine cuptorul. Se pun tăvițele cu pizza la copt cca 15-20 minute, la foc mic ca să nu se ardă. Când sunt gata se scot și se picură pe deasupra încă puțin suc de roșii, cât este încă fierbinte.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Încingeți bine cuptorul, în prealabil

2

Folosiți drojdie proaspătă pentru ca blatul să crească și să fie cât mai aspectuos

3

Nu țineți prea mult la cuptor deoarece blatul se întărește prea tare

4

Ingredientele cum ai fi telemeaua, salamul și cașcavalul pot fi în cantități mai mari sau mai mici, după gustul fiecăruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

24.10.2017, 20:32

Azi aveam si eu pofta de pizza, asa ca asta seara am facut o tava mare pentru toti. Tare buna!

vasimur 1

24.10.2017, 21:28

Buni, mă hărnicesc și eu măcar la sfârșit de săptămână când am mai mult timp. În celelalte zile ajung târziu acasă, de la serviciu.

mihaelar63 1

31.10.2017, 23:45

Ce dragut spus ,, Due fromagi "

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ciuperci si sunca