Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Pizza este mâncarea preferată a multor oameni deoarece este foarte gustoasă și poate fi preparată ușor și acasă.
Din ingredientele de mai jos a rezultat 2 porție de minipizza (1 porție cu salam și ciuperci și 1 porție cu brânză și ciuperci „Due Formagi” !).
Ciupercile se pun în apă rece, 15-20 minute, ca să dispară gustul de conservant, după care se scurg bine de apă.
Faceți un aluat potrivit de moale din făină, drojdie, sare, zahăr și apă caldă.
După o scurtă frământare, adăugați uleiul și lăsați aluatul la dospit 15-20 minute.
Se împarte în 2 părți egale, se întind foi relativ subțiri și se pun în tăvile unse în prealabil cu ulei.
Pentru Pizza cu brânză „Due Formagi”:
Se taie 100 g telemea în pătrățele sau se dă prin răzătoarea mare și se pune în interiorul foii. Se presară uniform 200 g de ciuperci, 1 ou bătut ca și pentru omletă și suc de roșii. Deasupra se răzuiește cașcaval Delaco cam 50-75 g.
Pentru Pizza cu salam:
Se taie 100 g telemea în pătrățele sau se dă prin răzătoarea mare și se pune în interiorul foii. Se presară uniform 200 g de ciuperci, 50 g salam feliat Cris-Tim tăiat fâșii, 1 ou bătut ca și pentru omletă și suc de roșii. Deasupra se răzuiește cașcaval Delaco cam 50-75 g.
În prealabil se încinge bine cuptorul. Se pun tăvițele cu pizza la copt cca 15-20 minute, la foc mic ca să nu se ardă. Când sunt gata se scot și se picură pe deasupra încă puțin suc de roșii, cât este încă fierbinte.
Poftă bună!
1
Încingeți bine cuptorul, în prealabil
2
Folosiți drojdie proaspătă pentru ca blatul să crească și să fie cât mai aspectuos
3
Nu țineți prea mult la cuptor deoarece blatul se întărește prea tare
4
Ingredientele cum ai fi telemeaua, salamul și cașcavalul pot fi în cantități mai mari sau mai mici, după gustul fiecăruia
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult