Pizza de casa

de Spiridus in Pizza, 23 Feb 2018 | 2426 vizualizari

 

Pizza de casa este super delicioasa! Am incercat sa fac mai multe retete, ador sa incerc retete noi de aceea imi place sa postez si eu retetele mele!
 

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 650 ml apa calduta
  • 5 linguri ulei
  • 1 kg faina alba
  • 15 gr drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare

Pentru topping:

  • 6 rosii cherry(2 rosii, 2 galbene si 2 portocalii)
  • 1 baton salam taranesc cu sunca
  • 230 gr ciuperci feliate sau intregi
  • 100 gr masline negre feliate sau intregi
  • branza mozzarella 130 gr

Pentru sos:

  • sos de rosii de casa (4-5 linguri la o portie)
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita oregano

Decor: Frunze de busuioc sau frunze de patrunjel

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa:

Blat:


Pentru inceput punem faina intr-un bol mai mare, punem si sarea, apoi facem o gaura in mijloc si punem zaharul, apa calduta si drojdia peste apa.

Lasam 3-4 minute sa se dizolve drojdia uscata, apoi adaugam si uleiul si incepem sa amestecam cu mana usor pana obtinem un aluat sub forma de o bila. 

Scoatem aluatul pe blatul de lucru, blatul trebuie sa fie presarat cu faina, si il plamadim timp de 10 minute (daca mai aveti nevoie de faina si se prinde de maini, puteti adauga, dar nu foarte multa, adaugam treptat cate putin pana nu se mai prinde de maini).

Dupa ce am plamadit aluatul, il punem intr-un bol uns cu ulei, apoi ungem si aluatul foarte fin, acoperim cu folie alimentara de plastic si il lasam la dospit timp de 1 h sau pana isi dubleaza volumul, la temperatura camerei.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, ne infainam mainile, luam o bucata din aluat, il punem pe blatul de lucru, vom pune putina faina deasupra si cu ajutorul unui sucitor vom intinde aluatul in forma rotunda; dupa ce l-am intins, il impaturim in 4 si foarte repede il punem intr-o tava rotunda de pizza (tava nu trebuie unsa cu ulei sau faina), il desfacem si il aranjam frumos in tava. 

Acum punem sosul, il intindem frumos, nu il intindem peste tot aluatul, lasam o margine frumoasa si nu foarte mult. Adaugam mozarella razuita, salamul razuit, ciupercile taiate, maslinele taiate, apoi vom pune putin oregano deasupra si rosiile cherry taiate in 2 (veti vedea in imagine cum le-am aranjat eu. 

Vom da pizza la cuptorul preincalzit, la 240 de grade C, timp de 10-13 minute. 

Sosul: 

Trebuie doar sa punem sosul si ingredientele intr-un bol si sa le amestecam cu o lingura.

Decor:

Pentru decor eu am pus frunze de patrunjel, daca voua va place cu altceva, puteti pune si frunze de busuioc.

Pofta buna si ne vedem la reteta urmatoare! 

 

 

TIPS-URI

1

Acest blat de pizza se coace foarte repede, nu il lasati mai mult de 13 minute.

2

Pentru decor am pus frunze de patrunjel, iar voua daca va place, puteti pune frunze de busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

elucubratiiculinare 1

24.02.2018, 21:16

ce mai buna

Constelatialeu 1

24.02.2018, 21:55

Nu va suparati, pizza de bloc nu aveti, ca eu vreau una de cort....

Spiridus 1

24.02.2018, 22:12

Cleme

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza rapida cu mult cascaval