Pizza Familia

de RuxyRux in Pizza, 28 Sep 2014 | 5816 vizualizari

 

O pizza la tava excelenta cu umplutura din belsug care satura cu siguranta o familie intreaga...a fost atat de gustoasa incat de la prima inghititura toata lumea a scos un mare wow!

 

INGREDIENTE

Blat de pizza:

  • 750 gr faina
  • 350 ml apa calduta
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 plic si jumatate de drojdie uscata
  • 2 lingurite de sare

Sos:

  • 3 rosii mari
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri pline de ulei de masline
  • o mana de busuioc proaspat
  • 3 linguri ketckup dulce
  • cateva firicele de rozmarin verde

Umplutura:

  • 300 gr sunca
  • 600 gr mozzarella
  • 10 bucati mari ciuperci proaspete
  • parmezan
  • ardei capia
  • masline
  • crengute de rozmarin
  • oregano
  • busuioc verde si uscat
  • ketchup dulce
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Familia:

Se prepara blatul de pizza: framantam aluatul, nu dureaza mult si-l lasam la loc cald in bucatarie o ora sau pana isi dubleaza volumul.

intindem blatul cu mana ( eu am reusit sa fac asta profil in aer :)))))), deci fara sucitor, e ideal, trageti usor de margini si veti vedea ca se intinde perfect.

Punem blatul in tava tapetata( eu l-am pus in tava cuptorului).

In timpul in care  aluatul a fost la crescut, am preparat sosul la blender si am tocat si razuit toate ingredientele pentru umplutura.

Am pus sosul pe tot aluatul, apoi deasupra o parte de mozzarella, sunca, ciupercile, maslinele, am presarat oregano, rozmarin, busuioc uscat, am pus apoi din nou mozzarella, parmezan, ketchup, si felii de ardei.

Am copt pizza o ora la 200 de grade pentru ca a fost extrem de plina de umplutura si nu am vrut sa risc sa ramana cruda in interior.

Desigur decorul il faceti cum doriti, eu am pus busiocul proaspat dupa ce am scos-o din cuptor.

E  chiar grozava!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Familia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

28.09.2014, 18:47

Babi

AnitaIliovici 1

28.09.2014, 19:50

Sunt sigura ca are un gust nemaipomenit.

RuxyRux 1

30.09.2014, 23:44

Multumesc mult fata frumoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat pufos