Pizza Margherita

de diana_k in Pizza, 8 Oct 2013 | 3254 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 500g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingura sare
  • 1 linguri zahar
  • 3 linguri de ulei de masline
  • topping
  • pasta de rosii
  • busuioc uscat
  • salam uscat
  • ceapa verde
  • mozarrella
  • masline
  • rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Margherita:

In apa calduta cu zahar se dizolva drojdia si se presara putina faina. Se lasa la crescut 10 minute. Faina cernuta se pune intr-un vas, se adauga sarea intr-o parte si se face groapa in mijloc, se toarna drojdia si uleiul, se amesteca si se framanta un aluat elastic si care nu mai lipeste. Se lasa la crescut o ora.

Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei, se unge cu pasta de rosii si se presara busuiocul. Se pune salamul, maslinele, ceapa verde, rosiile taiate felii si mozarrella.

Se coace la 180 de grade, timp de aproximativ 20-25 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Margherita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu carnati de casa