Pizza rustica

de Irina in Pui, 16 Dec 2015 | 5930 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • sare
  • 300 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • Topping:
  • fasii de piept de pui (pregatit la cuptor)
  • mozzarella
  • masline
  • porumb
  • ceapa
  • rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ketchup (dulce sau picant)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza rustica:

Am pregatit intai aluatul, mixand ingredientele. Cand folositi drojdie proaspata nu uitati sa o dizolvati intai in putin lapte si zahar, dupa care o lasati sa se odihneasca in faina. Abia apoi turnati praful de sare, apa calduta si uleiul de masline. 

Daca vi se pare ca mai e nevoie, mai adaugati putina faina, pana aluatul nu se mai lipeste de maini. 

Lasati sa creasca aluatul cel putin doua ore, pentru ca va fi foarte pufos.

Eu l-am pregatit cu o seara inainte, asa ca astazi mi-a venit foarte usor doar sa tai maslinele rondele, ceapa, mozzarella si rosia la fel si doar sa le arunc peste aluat.

Am preferat sa intind aluat pentru doua pizza, pentru a combina diferit ingredientele. Fiecare cu preferintele lui, de care incer sa tin mereu cont. :)

Cum spuneam, am intins aluatul, l-am asezat in tavi si am presarat putin cimbru si sare. Am adaugat mozzarella, rondele de ceapa, masline si porumb pe una dintre ele. 

Cea de a doua am pregatit-o fara ceapa, dar am adaugat rondele de rosii. 

Am pus tavile in cuptorul incalzit deja pana pizza a prins o culoare aurie, semn ca e gata.

Cine pofteste o felie calda? :)

 

TIPS-URI

1

nu am trecut anumite cantitati de ingrediente, pentru ca fiecare pune de obicei atat cat ii place;

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rustica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui