Placinta americana cu mere

de Miha in Prajituri, 5 Feb 2010 | 10495 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 190 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml lapte
  • 40 g unt
  • vanilie
  • Aluat faramitat:
  • 100 g faina
  • 50 g zahar
  • 50 g unt moale
  • 30 g nuca macinata
  • scortisoara
  • Umplutura:
  • 4 mere mari
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 50 g unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta americana cu mere:

Umplutura:

Merele spalate, curatate de coaja si cotoare se taie cuburi. Se pun la calit intr-o tigaie impreuna cu zaharul, untul si scortisoara. Se fierb pana incep sa se inmoaie, apoi se pun la scurs intr-o sita.

Aluat faramitat:

Toate ingredientele se pun intr-un castron si se amesteca pana se vor obtine firimituri fine.

Aluat dospit:

Se pune faina intr-un castron si se amesteca impreuna cu drojdia si un praf de sare. Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca pana se obtine un aluat neted.

Aluatul se intinde intr-o tava detasabila, unsa in prealabil cu unt si se ridica o bordura de aproximativ 3 cm.

Se repartizeaza umplutura de mere uniform, dupa care se acopera cu aluatul faramitat.

Se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar.

Pofta buna si...daaa...iubiti-va mult! :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta americana cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bunica 1

06.02.2010, 10:15

Da, da ,da , pandispanul indragostit si-a gasit pereche. Oare pe care o alege ?

rivka 1

06.02.2010, 10:43

extraordinar de buna prajitura asta deja ii simt gustul., imi plac toate prajiturile cu mere.

Sylvia 1

06.02.2010, 11:53

Excelenta mai este? Si eu fac ceva praji cu mere cu foaie rasa dar am aceasi compozitie la foi trebuie sa testez si reteta ta Ce imi place stratul gros de mere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pachetele dulci cu afine si branza Ricotta