Placinta aperitiv

de Ana_Maria_P in Aperitive / Garnituri, 30 Ian 2013 | 5815 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri iaurt(sau un Cremosso mic)
  • 7-8 linguri de ulei
  • sare
  • Pentru compozitie:
  • 500 g ficat pui
  • 500 g inimioare + pipote
  • 2 cartofi micuti
  • 4 oua + 1 ou pentru uns
  • condimente
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv:

Se pune faina intr-un bol mare, se face o gaura in mijloc si se pun restul ingredientelor, se framanta un aluat pana devine elastic si se pune in folie alimentara la frigider pana preparam umplutura.

Punem la fiert ficatul impreuna cu inimioarele si pipotele, schimbam apa de 3 ori.Separat punem si cartofii la fiert. Dupa ce s-au racit tocam cubulete ficatelul, inimioarele pipotele si cartofii, le asezonam cu sare, piper si cimbru(sau alte condimente) si spargem cele 4 oua peste sa le lege compozitia.

Cat timp se odihneste aceasta, scoatem aluatul din frigider, si il impartim in 2 parti inegale. Partea mai mare facem o foaie astfel incat sa imbracam o forma de tarta unsa in prealabil cu unt, punem compozitia si deasupra intindem o foaie cat sa acoperim placinta. Ungem cu ou batut bine si o dam la cuptor pana se rumeneste pe margini.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mamaieelena 1

30.01.2013, 21:51

Ana_Maria_P 1

30.01.2013, 22:28

E foarte buna, va trimit data viitoare

MotanLaOale 1

31.01.2013, 09:22

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi