Placinta cretana - reteta nr100

de anca_rm in Prajituri, 12 Noi 2013 | 3500 vizualizari

 

Este reteta cu numarul 100. Tin sa va multumesc tuturor pentru sfaturi si indrumari , si pentru ca m-ati primit cu caldura in randul vostru . Va pup cu drag si imi doresc sa va cunosc nu numai virtual .

Aceasta placinta am mancat-o in Creta , dar nu am stiut modul ei de preparae, pana cand am vazut o emisiune la TvPaprika .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr branza feta
  • 200 gr branza de vaci dulce
  • 1 pachet foi de placinta Linco
  • 2 linguri zahar
  • 1-2 linguri gris
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • Pt sirop
  • 3 linguri miere
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cretana - reteta nr100:

Foile de placinta le lasam sa se decongeleze .

Cand s-au decongelat le desfacem si le acoperim cu un prosop.

Pregatim o tava rotunda de tarta sau tort , preferabil cu parti detasabile.

Branza feta o maruntim cu o furculita si o amestecam cu branza de vaci . Nu trebuie facuta pasta  daca mai raman gogoloase nu este nici o problema.

Adaugam zaharul  , ouale si grisul si amestecam din nou in branza.

Daca branza de vaci nu este foarte bine stoarsa atunci puneti 2 linguri de gris .

Untul il topim.

Incepem asamblarea placintei :

-ungem bine fundul tavii cu unt

-luam o foaie de placinta si o ungem cu unt

-o asezam in tava lasand marginile afara  si procedam  la fel cu restul foilor,

-trebuie sa ne ramana 2 foi , pentru a face capacul

-peste foile asezate in tava si unse cu unt turnam copozitia de branza

-o nivelam cu ajutorul unei linguri

-tragem capetele de la foile de placinta , cate una si le ungem cu unt , astfel vom acoperi branza

-cand am terminat de intors toate capetele , facem capacul din cele doua foi ramase

-le ungem cu unt , le indoim in doua si acoperim compozitia

-marginile le infigem pe langa peretii tavi

-ungem si deasupra cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.

Pana cand placinta se coace in cuptor vom pregati siropul : 

-razuim  coaja unei lamai

-mierea de albine o incalzim si o amestecam cu coaja de lamaie .

Cand placinta este gata se poate servi , este buna calda , dar si rece.

Taiem felii de placinta si punem deasupra siropul de miere .

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

daca branza de vaci are mai mult zer atunci trebuie trebuie sa mai puneti gris

2

daca branza este seaca atunci , in functie de consistenta se poate renunta definitiv la gris

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cretana - reteta nr100" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza