Placinta cu branza

de liana_geicu in Prajituri, 13 Noi 2009 | 16235 vizualizari

 

un desert rapid si sigur....

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca apa/sifon/lapte
  • 1 ou
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde (aprox. 500 g)
  • Umplutura
  • 600 g branza dulce
  • 100 g smantana
  • 3-4 linguri de gris
  • 2-3 oua
  • 200 g zahar
  • stafide, coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Se framanta o coca mai moale si se imparte in doua foi si se imtind cat mai subtiri.

Se freaca ouale cu zaharul si se amesteca cu celelalte ingrediente.

Tava se unge si se tapeteaza cu hartie de copt unsa. Se intinde prima foaie, se pune in tava si se aseza compozitia peste. Se intinde si a doua foaie si se aseaza peste branza. Se taie patratele inainte de a fi bagata la cuptor.

Se baga in cuptorul incins si se lasa la foc mediu pana devine aurie. (aprox 35 min)

Cand scoatem placinta din cuptor o acoperin cu un prosop umed, astfel foaia va fi mai moale. Apoi o pudram.

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa fie moale, dar sa poata fi intins 

2

Stafidele se tin 5 minute in apa fiarta pentru a se inmuia

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

casie 1

09.06.2010, 14:14

nici o problema, oricum multumesc frumos, am executat-o de 2 ori si acum sunt deja "experta"
Este foarte gustoasa, foarte usor de facut, deci inca o data multumiri

elena1988 1

06.03.2011, 14:42

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si stafide