Placinta cu branza sfaramanta si ceapa

de adela_64 in Prajituri, 25 Oct 2013 | 2681 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. barnza sfaramat (gasiti la sibieni 10 lei/kg.)
  • 400 g. foi de placinta
  • 6 oua + 2 oua
  • 400 g. smantana
  • 3 cepe mari
  • 2 linguri unt
  • o legatura marar
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sfaramanta si ceapa:

Se toaca ceapa solzisori si se caleste in unt. Se adauga si mararul si se stinge focul. Intr-un vas se amesteca branza cu cele 6 oua, se adauga ceapa calita si verdeata dupa ce s-au racit, sare, piper si gata umplutura.

Se ia tava de la aragaz, se aseaza o hartie de copt, se intinde jumatate din cantitatea de foi stropite intre ele cu ulei sau unt topit astfel incat sa atarne pe marginile tavii, se toarna compozitia de branza se pun celelalte foi numai deasupra umpluturii, fara sa mai depaseasca marginea tavii, se aranjeaza apoi frumos ca sa nu iasa umplutura.

Separat se amesteca smantana cu cele doua oua, se toarna deasupra, se intinde bine pe toata suprafata placintei si se baga in cuptorul incalzit in prealabil la 150 de grade. Pe parcursul coacerii se inteapa din loc in loc, cu o furculita sau in bat de frigaruie. Se tine la cuptor pana se rumeneste bine (cca. 1 ora). Se serveste atat calda cat si rece cu un pahar de bere buna !

S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sfaramanta si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza - Rakoczi