Placinta cu branza si stafide

de Alexandra0204 in Dulciuri, 5 Mai 2014 | 2553 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500g faina
  • 10-15g drojdie
  • 150g margarina pentru copt (unt)
  • 3oua
  • lapte caldut cat cuprinde
  • un praf de sare si unul de zahar
  • Umplutura:
  • 1kg branza dulce
  • 5 oua
  • 50g stafide
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 150 g zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Se dizolva drojdia cu putin lapte,zahar  dupa care se adauga faina , sarea , margarina la temperatura camerei taiata in cubulete si restul de lapte incalzit usor , apoi se lasa la crescut aproximativ 20 de min.

Intre timp se pregateste umplutura: branza se amesteca cu cele 5 oua,extractul de vanilie,50 g stafide(orice tip de fructe uscate) si 150 g de zahar(puteti sa mai puneti zahar dupa preferinta) lasandu-se  cateva minute la odihnit.

Se presara faina pe blat si pe sucitor ca aluatul sa nu se prinda se intinde  foaia de placinta cat mai subtire si se aseaza in tava tapetata cu unt si faina ,apoi se pune umplutura si straturile se alterneaza asa incat ultimul strat sa fie foaia care se unge cu ou si se baga la cuptor timp de 30-40 de minute la 170 grade.

Dupa ce se coace se lasa la racit ,se pudreaza cu zahar si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu telemea de oi