Placinta cu branza si visine

de mirela0911 in Prajituri, 27 Oct 2015 | 3575 vizualizari

 

O minunatie a iesit! :X

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 13 lg zahar
  • 13 lg lapte
  • 13 lg ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde

Pt. umplutura:

  • 650 g branza de vaci cremoasa
  • 150 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un borcanel mic cu visine puse pt prajituri
  • 2-3 lg gris
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si visine:

Foile: Intr-un bol se bat bine ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga apoi laptele si uleiul. Se amesteca bine apoi se toarna faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta. In functie de cat cere aluatul se adauga faina, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Se imparte in doua si se intind doua foi de dimensiunea tavii in care se va coace prajitura. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se aseaza prima foaie si se presara putin gris.

Umplutura: Visinele se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine. Branza se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile, apoi visinele. Se omogenizeaza bine apoi se toarna umplutura peste foaia din tava. Se presara putin gris si se aseaza cu grija cea de-a doua foaie. 

Se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute. Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot inlocui visinele cu stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

27.10.2015, 20:40

Vai ce buna arata Mirelusa!

Catalina L 1

27.10.2015, 22:34

mirela0911 1

28.10.2015, 06:26

Vă mulțumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si visine