Placinta cu dovleac

de Merisor in Prajituri, 31 Oct 2012 | 6483 vizualizari

 

Este vorba de dovleacul de placinta (placintarul) care este foarte gustos si aromat atunci cand este copt.
La reteta masura principala este ceasca, eu am folosit o ceasca de 150 mL.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca apa minerala
  • 1 ceasca zahar
  • 1 pachet unt
  • 500 gr faina
  • sare
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf lingurita bicarbonat.
  • Pentru umplutura:
  • 450 gr miez ras de dovleci
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Pentru aluat, am frecat ouale cu zaharul si untul tinut la temperatura camerei, am adaugat uleiul, apa minerala in care am stins bicarbonatul, putina sare, coaja rasa de lamaie si portocala si in final faina amestecata cu praful de copt. Am framantat un aluat care a iesit nu prea tare, tocmai bun de intins. L-am lasat sa odihneasca pana am pregatit dovleceii.

Dovlecii curatati de coaja si de interior i-am dat pe razatoarea mare si i-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. I-am tinut la foc mediu pana cand s-au inmuiat foarte bine si a rezultat si putin sirop. 

Intr-o tava de 26/30 cm tapetata cu hartie de copt, am asezat jumatate di aluat, peste care am pus compozitia de dovleci calduta apoi cealalta jumatate de aluat.

Am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade. 

A iesit o placinta foarte aromata si buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Angelina_Elena 1

02.11.2012, 19:30

Meri, ce placinta delicioasa ai pregatit! Cum de n-am vazut-o?

Merisor 1

02.11.2012, 19:33

Pup Elena

lilik 1

03.11.2012, 12:07

buna buna placinta ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac