Placinta cu dulceata de pere

de Rahela Velicu in Prajituri, 4 Mar 2016 | 3310 vizualizari

 

Un aluat pufos umplut cu ce tip de dulceata mai gasim prin camara. Reteta o gasiti si pe site-ul meu aici http://noiinbucatarie.ro/placinta-cu-dulceata-de-pere/

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 100g zahar
  • 50 g unt
  • 30 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
  • 1 borcan de dulceata.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dulceata de pere:

Se topeste  untul cu zaharul intr-o cratita, la foc mic . Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.Se adauga faina si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale, dar care nu se lipeste de maini.Se lasa la dospit 30 de minute in cuptorul cu microunde.Din aluat se ia 3/4 si se intinde o foaie pe hartia de copt. Se ia apoi cu hartia de copt si se pune in tava. Se adauga dulceata si se trece usor de capete sa acopere marginea placintei.Din coca ramasa(1/3) se intide o foaie si se taie fasii subtiri din care se face grilajul deasupra.Se unge cu galbenus de ou. Se da a cuptorul preincalzit pana cand se rumeneste si este coapta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dulceata de pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

-Licurici- 1

05.03.2016, 09:58

Rahela Velicu 1

05.03.2016, 10:05

Multumesc! :*

CameliaR 1

05.03.2016, 11:19

Foarte buna!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit