Placinta cu iaurt

de deliciousflavours in Prajituri, 28 Aug 2012 | 4851 vizualizari

 

Hellooooo my friends, I'm back in business :))
Ce mai faceti, mi-a fost tare dooor de voi...am vrut sa mai lenevesc putin saptamana aceasta, dar nu m-am putut abtine :P
Va multumesc din toata inima pentru urarile de ziua mea si va doresc toate cele bune!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi subtiri de placinta
  • 800 gr iaurt gras (eu am folosit iaurt grecesc cu 10% grasime)
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 pastaie de vanilie/1/2 lingurita praf de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 150 gr unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Cam cu max 30 minute inainte sa va apucati de placinta, scoateti foile si lasati-le la decongelat, de asemenea porniti si cuptorul sa se incalzeasca.

Prima data vom separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu iaurtul, vanilia si coaja rasa de lamaie, lasam putin deoparte. Albusurile le batem spuma tare cu un strop de sare si zaharul pregatit. Incorporam usor cu ajutorul unei spatule in compozitia de iaurt.

Tapetam o forma rotunda pentru tort cu hartie de copt si asezam prima foaie de placinta. Ungem cu unt topit, apoi asezam cea de-a doua foaie, pe care la fel, o ungem cu unt. Intindem uniform din compozitia cu iaurt si oua, din nou foaie unsa cu unt si tot asa pana la epuizarea foilor si a “cremei” de iaurt. Deasupra va ramane o foaie de placinta pe care bineinteles o ungem cu unt, acoperim cu marginile de foi, ungem din noi cu unt si dam la cuptorul (preincalzit) circa 40-45 minute, pana vedeti ca deasupra primeste o culoare aurie.

Lasati sa se raceasca complet apoi pudrati cu zahar praf.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt si aroma de portocala