Placinta cu iaurt si portocale

de mirela0911 in Prajituri, 24 Mar 2015 | 4490 vizualizari

 

Am tot vazut la fetele de aici aceasta placinta, am pus-o in asteptare iar acum i-a venit randul. Abia am reusit sa o pastrez intacta pana la shooting! :))) E delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta 400g
  • 300 g iaurt gras Cedra
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 150 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocale

Pt. sirop:

  • 200 ml suc proaspat stors de portocale
  • 150 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de portocale
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si portocale:

Se lasa foile sa se dezghete, se rupe in bucati mici si se lasa sa se usuce bine (langa o sursa de caldura de preferat, pt a grabi procesul de uscare).

Intr-un bol se pune iaurtul impreuna cu praful de copt, se amesteca si lasam pentru cca 10-15 minute pana ce acesta nu se mai umfla.

Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune uleiul si coaja rasa de la o portocala. Se adauga iaurtul, se omogenizeaza apoi se toarna compozitia peste foile de placinta rupte. Se amesteca toata compozitia pentru a se omogeniza bine apoi se rastoarna intr-o tava unsa cu ulei. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa in jur de 40-45 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Se storc portocale pana obtinem 200 ml suc proaspat, se adauga apa si zaharul si se pune pe foc sa dea cateva clocote. La final se adauga esenta de portocale.

Dupa ce s-a copt placinta, se scoate din cuptor si se portioneaza. Se toarna siropul peste placinta avand grija sa acopere toata suprafata. Se lasa sa se raceasca dupa care se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca o preferati mai dulce, puteti umbla la cantitatea de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

diaconta 1

25.03.2015, 15:13

Cred si eu ca n-a rezistat prea mult ))
Delicioasa

mirela0911 1

25.03.2015, 15:52

E tare buna! Multumesc!

Geanina87 1

25.03.2015, 16:40

Ce buna si aromata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foi cu crema de ciocolata