Placinta cu iaurt si prune

de mirela0911 in Prajituri, 11 Sep 2012 | 4479 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 foi de placinta
  • 600-700 g iaurt
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si prune:

Prunele se spala si se scot samburii, se lasa deoparte.

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste. Se toarna iaurtul treptat amestecandu-se bine. 

Se tapeteaza o forma rotunda cu hartie de copt. 

Se ia o foaie de placinta si se unge cu iaurt. Se aseaza a doua foaie si se unge la fel, se pune si a treia foaie si se toarna o cantitate mai mare de iaurt. Se presara cateva prune deasupra si se ruleaza lejer din ambele parti pe lungime. Se aseaza in tava rotunda. Se procedeaza la fel cu alte trei foi de placinta, de doua ori. Peste melcul format in tava se mai pun cateva prune dupa care se toarna amestecul de iaurt ramas.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa in jur de 45-50 minute, pana capata o culoare aurie deasupra.

Se serveste atat calda cat si rece. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Sim0na 1

12.09.2012, 18:36

N-am incercat inca cu prune, dar ne place foarte tare placinta cu iaurt!

MIUTA 1

13.09.2012, 19:03

Super buna

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:38

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert Portokalopita