Placinta cu legume si bacon

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2015 | 3315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 gr unt
  • 300 gr smantana
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr bacon
  • 3 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 2 gogosari murati
  • 100 gr cascaval
  • Sare
  • Piper
  • 1 galbenus de ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu legume si bacon:

Pregatim prima data aluatul. Untul se taie cubulete si se lasa sa se inmoaie. Peste unt adaugam faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se faramiteaza compozitia, pana devine nisipoasa si adaugam smantana. Se framanta aluatul, apoi se acopera cu folie transparenta si se da 30 minute la frigider.

Intre timp ne ocupam de umplutura. Morcovii si dovleceii curatati se taie cubulete. Se pun morcovii la fiert in apa cu sare si cand sunt aproape fierti se adauga si dovleceii. Dupa ce s-au fiert se pun la scurs. Baconul taiat cubulete se prajeste in putin ulei. Cascavalul se taie si el cubulete. Ouale se fierb si se maruntesc. Se imparte aluatul in doua. Se intinde in tava prima bucata de aluat. Se aseaza peste aluat morcovii si dovleceii, apoi baconul si ouale, iar ultima data cascavalul si gogosarii taiati marunt. Se condimenteaza.

A doua bucata de aluat se intinde si se taie fasii care se aseaza oblic peste umplutura. Cateva fasii le rasucim si le asezam deasupra. Se unge aluatul cu galbenusul de ou. Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C pana se rumeneste.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu legume si bacon" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta de Legume (Reteta Video)