Placinta cu mere

de epurasha2bb in Prajituri, 18 Noi 2010 | 25753 vizualizari

 

tot de ziua sotului

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 farfurie adanca plina cu mere rase
  • 2 lg scortisoara
  • 2 lg zahar
  • 1 lg nuca macinata
  • miere si un galbenus de ou crud pt.uns deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Se dezgheata aluatul incet la temperatura camerei.Se intinde foaia si se decupeaza un disc care se va aseza pe o tava rotunda unsa cu putin unt.

Merele rase se amesteca cu scrotisoara , zaharul si nuca macinata si se calesc putin in tigaia de tuci, apoi se pun cu lingura peste discul de aluat.

Deasupra se impletesc bentite de aluat din restul de aluat ramas. Se unge cu galbenus crud cu o pensula si se da la cuptorul incins dinainte la mijloc la foc mediu pana se rumeneste. Se serveste unsa cu miere deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

dany_dumy2006 1

18.11.2010, 23:52

epurasha2bb 1

19.11.2010, 09:23

multumesc fetelor! mitinita nici eu nu am mai facut pana acum dar a ieist foarte bun si o sa mai repetam figura.

vanilla 1

19.11.2010, 13:07

imi place mie tot ce faci! mult succes pe mai departe!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu morcovi si nuci