Placinta cu mere

de Michelle in Prajituri, 17 Noi 2009 | 8793 vizualizari

 

preferata familiei

 

INGREDIENTE

        Aluat:
  • 2 oua
  • 5 lg zahar
  • 200 ml lapte
  • drojdie cat o nuca
  • 100 ml ulei
  • faina cat cuprinde
       Umplutura:
  • 1 kg mere
  • zahar dupa gust
  •  un plic de budinca de vanilie
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Facem un aluat din toate ingredientele si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Curatam si dam pe razatoare merele,le punem la foc imreuna cu zaharul si plicul de budinca si cand sunt legate adaugam scortisoara.
Ungem o tava sau o tapetam cu hartie de copt. Intindem o foaie de aluat si o punem in tava.  Adaugam umplutura si apoi alta foaie din aluat...decoram daca dorim.
Dam la cuptorul incalzit cca 40 min.
Inainte de a baga la cuptor ungem placinta cu un ou batut cu zahar.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (14)

rivka 1

01.12.2009, 20:21

foarte frumoasa ! o pun la favorite

Michelle 1

03.12.2009, 08:12

elena1988 1

02.02.2011, 16:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta americana cu branza dulce si mere