Placinta cu mere

de Maria68 in Prajituri, 5 Feb 2012 | 3459 vizualizari

 

O placinta excelenta care se potriveste perfect cu vremea de afara! Ca sa nu mai mentionez aroma care se raspandeste prin toata casa.....!!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 300g faina
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150g unt moale
  • 1 ou
  • 1 lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg. mere acrisoare
  • 50g unt
  • 2 linguri zahar fin
  • 4 linguri suc de mere
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingura suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Pentru blat: intr-un castron asezam faina cu zaharul tos si zaharul vanilat.Untul il maruntim cu cutitul si-l adai\ugam in castron, impreuna cu oul.Se adauga coaja de lamaie rasa. Framantam aluatul si facem din el o bila, dupa care o infasuram in folie transparenta si lasam sa stea la frigider 1 ora.

Pentru umplutura: merele se decojesc, se curata si se maruntesc.Se topeste untul intr-o cratita medie si se adauga zaharul tos si zaharul vanilat. Se lasa sa se topeasca putin, amestecand.Se adauga merele cu sucul de mere.Se lasa sa se raceasca . Se incige cuptorul la 180grade.

Din 2/3 din cantitatea de aluat se intinde o foaie circulara (cca 30cm) intre doua straturi de folie. Se da foaia la frigider.Se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei forme de tort(26 cm). Se aseaza inauntru foaia si se ridica o margine inalta de 4 cm (eu am folosit forma de tarta)
Din restul de aluat se intinde a doua foaie si se aseaza pe tarta si se inteapa cu furculita in mai multe locuri. Se coace 40-45 min. Se scoate si se lasa sa se raceasca.Se prepara glazura din ingredientele mentionate si se aplica pe tarta cu pensula.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Maria68 1

06.02.2012, 09:10

MotanLaOale
Sufletista

Ina 1

06.02.2012, 09:24

Am lipsit la apel

Maria68 1

06.02.2012, 10:26

Ina draga, cel din urma va fi cel dintai....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu mere