Placinta cu mere

de Valclaudia in Dulciuri, 27 Aug 2012 | 2980 vizualizari

 

nepretentioasa, placinta de mere mi se pare varianta cea mai accesibila atunci cand celor din jur li se face pofta de ceva dulce (mai ales in perioada asta cand gradina e plina de mere)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 4 oua
  • faina cat cuprinde, cca 500 g
  • 10 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • un praf sare
  • un praf de copt

Umplutura:

  • 1,5 kg mere zemoase si dulci
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • 5 linguri zahar (sau dupa preferinta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Aluatul se pregateste amestecand si framantand mai apoi toate ingredientele necesare.

Se lasa la rece cat pregatim umplutura.

Merele se spala si se dau pe razatoarea mica (eu nu le curat de coaja niciodata).

Se calesc pe aragaz impreuna cu zaharul pana cand nu mai au lichid, la sfarsit adaugam scortisoara.

Aluatul rece se imparte in doua (respectiv in 4, de data asta am ales sa coc placinta in doua tavi inguste de cozonac), se azeaza prima foaie in tava pe hartia de copt, apoi merele pe care le acoperim cu cea de-a doua foaie.

Cuptorul trebuie sa fie bine incins . (Tava / tavile vor sta in cuptor pentru aproximativ 30 min. la foc normal)

La final "cosmetizam" placinta cu zahar pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca observam ca merele lasa lichid dupa asezarea lor in tava (pana pregatim cea de-a doua foaie), presaram un strat discret de gris care va absorbi aceasta cantitate nedorita de lichid, lasand aluatul sa se coaca pe toata suprafata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert american apple pie