Placinta cu mere

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 5 Iun 2010 | 11992 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta(450 g)
  • ulei pentru uns foile(unt topit)
  • aprox 1 kg mere
  • 2 lingurite scortisoara
  • unt cat o nuca
  • 6 linguri zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Umplutura:

merele se curata,se dau pe razatoare,se amesteca cu zahar si scortisoara si se pun pe foc la calit impreuna cu untul.Se lasa la racit

 Taiem foile dupa marimea tavii(eu am avut 33/23).Eu am facut cu 4 straturi de foi a cate 4 foi(ultimul l-am format di resturile ce au ramas dupa ce am decupat).Se unge fiecare foaie cu ulei/unt topit si se pun in tava unsa cu ulei,se continua cu un strat de mere,4 foi unse cu ulei,mere,4 foi unse,mere,foi unse si se da la cuptor.pana se rumeneste.Cat este calda se toarna peste placinta un sirop din 100 ml apa,2 linguri zahar si esenta de vanilie.
Se lasa sa se raceasca si se proportioneaza.Se serveste cu zahar pudra deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere