Placinta cu mere de post

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 4 Mar 2012 | 26900 vizualizari

 

Aveti pofta de ceva dulce, dar tineti post?! Nu-i nimic nu va descurajati, exista o multitudine de retete de prajituri de post.

Pentru azi va propun o placinta cu mere.

Reteta este una adaptata dupa o reteta din practic in bucatarie, aceea era de dulce, eu am scos ouale si untul.

 

INGREDIENTE

pentru foi:

  • 400 g faina
  • 250 g margarina ( eu am pus delma pentru sandwich, voi puteti folosi margarina pentru prajituri)
  • o lingura de otet
  • un praf de sare
  • 3 linguri de apa
  • 1 praf de copt

pentru umplutura:

  • 1 kg mere
  • zahar si scortisoara dupa gust
  • 50 g margarina


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere de post:

Amestecam faina cu praful de copt, dupa care adaugam margarina topita la microunde, mai departe punem apa si otetul si incepem sa framatam pana devine un aluat elastic nelipicios.

Invelim aluatul intr-o folie si dam 30 de minute la frigider.

Intre timp pregatim umplutura.

Decojim merele, dupa care le dam pe razatoare.

Punem merele date pe razatoare intr-o oala, impreuna cu zahar si scortisoara dupa gust si lasam pana cand scade tot sucul, apoi adaugam margarina si mai lasam pana cand se topeste.

Scoatem aluatul de la frigider si-l impartim in 2 parti egale.

Ungem masa de lucru cu ulei si incepem sa intindem o foaie dreptunghiulara.

Cu ajutorul sucitorului o punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Turnam merele calite peste prima foaie.

Procedam la fel si cu ce-a de-a doua foaie, pe care o vom pune peste merele calite, o intepam din loc in loc cu o furculita

Dam la cuptorul preincalzit cca. 30 - 35 minute.

Eu am facut in tava de la aragaz si am dublat cantitatile.

Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar si o putem taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si stafide ( de post)