Placinta cu mere, stafide si nuci

de Panacris in Mancaruri de post, 25 Noi 2012 | 6271 vizualizari

 

O placinta savuroasa de toamna. Numai buna in zilele de post! ;)

 

INGREDIENTE

  • foi de placinta 1 pachet,
  • margarina 100 g,
  • mere ionatan 2000 g,
  • coaja de lamaie,
  • zahar 250 g,
  • scortisoara macinata 2 lingurite,
  • zahar vanilinat 2 plicuri,
  • stafide 100 g,
  • nuci 50 g,
  • zahar pudra ptr ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere, stafide si nuci:

Merele se spala, se rad pe razatoarea mare, cu coja cu tot, apoi se pun intr-un vas, cu fundul dublu, (Ideal ar fi unul Zepter;), ptr cine are in dotare :D ) se adauga zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara, coaja de lamaie, stafidele, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic. Intre timp se topeste margarina, se ung foile de placinta cu margarina topita, cca. jumatate din ele, se pune compozitia de mere si stafide, se presara miez de nuca maruntit, si coapt putin. Se acopera cu restul de foi, unse intre ele cu margarina. Se taie patratele, inainte de a se pune la cuptor, se unge cu margarina si se preasara zahar vanilinat. Se pune la copt, in cuptorul preincins, cca. 20 de minute la foc mediu. Zaharul praf se pudreaza, peste placinta doar cand aceasta s-a racit. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere, stafide si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post)