Placinta cu pui si praz

de Auras12 in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2017 | 4238 vizualizari

 

Dragi bucatarasi, sper sa nu ma criticati pentru foile pe care le-am facut, dar este prima data cand incerc sa fac niste foi atat de subtiri, gen foietaj. Data viitoare cu siguranta o sa le intind mult mai bine :)

 

INGREDIENTE

Pentru foile de placinta aveti nevoie de:

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml apa calduta
  • amidon alimentar
  • 50 g unt

Pentru umplutura:

  • 6 cartofi medii ca marime
  • 4 pulpe de pui sau un piept
  • 2 praji
  • 1 ardei
  • 3 linguri rosii
  • 3 linguri de ulei
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pui si praz:

     Pentru inceput, am pregatit aluatul pentru foile de placinta. Am pus faina cernuta cu cele doua oua, sarea si apa calduta si am framantat timp de 10 minute. Aluatul obtinut l-am acoperit si l-am lasat la odihna pana am pregatit umplutura. 

      Pulpele de pui le-am spalat bine, le-am crestat si le-am pus la fiert timp de 15 minute. Am curatat cartofii de coaja, i-am taiat cuburi si i-am pus si pe ei la fiert in apa cu sare pentru 8-10 minute (eu le-am fiert putin inainte, sa ma asigur ca n-o sa am surprize la cuptor).

Intre timp am curatat prazul si ardeiul si le-am taiat feliute si cuburi. Dupa cele 15 minute, am scos carnea, am lasat-o putin la racit, apoi am scos toate oasele si am tocat-o marunt. Intr-o tigaie am pus uleiul, am pus carnea si am lasat-o sa se rumeneasca putin apoi am adaugat prazul si ardeiul, cartofii, rosiile si putin din apa in care a fiert carnea. Am adaugat sare dupa gust si am mai lasat-o circa 5 minute. 

     Aluatul l-am impartit in 10 bucati. Fiecare bucata am presarat-o cu amidon si am intins-o foarte subtire, apoi am uns-o cu unt topit. La fundul tavii am pus 5 foi, fiecare foaie unsa cu unt, apoi am adaugat umplutura, marginile foilor le-am intors in interior si am pus celelalte 5 foi, unse fiecare cu unt. Deasupra am uns cu un ou batut si am dat la cuptorul preincalzit pentru 30 minute.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui si praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Home made shaorma