Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
tarte si placinte rumenite si iscusite
Am pregătit această tartă delicioasă pentru cei dragi și a fost apreciată de toți cei care au gustat-o, motiv pentru care v-o recomand cu încredere.
Toci ceapa mărunt, iar ardeiul spălat îl tai cubulețe și le pui la călit în uleiul încins. Când ceapa s-a înmuiat puțin adaugi tonul scurs de ulei și măslinele tăiate rondele și le mai lași 2-3 minute. Lași compoziția să se răcească, apoi adaugi brânza telemea, rasă pe răzătoarea cu ochiuri mici, ouăle mixate, piper și sare dacă mai este nevoie. Omogenizezi compoziția.
Tapetezi o tavă (20x30 cm) cu hârtie de copt și așezi jumătate din aluat în tavă. Dacă folosești o tavă mai mare,vor fi necesare 2 foi de aluat. Presari jumătate din cașcavalul ras, torni deasupra compoziția de ton, presari restul de cașcaval ras și adaugi deasupra foaia de aluat și o ungi cu gălbenușul amestecat cu lapte. Înțepi aluatul din loc în loc cu o scobitoare (pentru a nu se umfla la copt), introduci tava în cuptor, la temperatură ridicată la început (circa 5 minute), apoi la foc potrivit şi lași până la coacerea completă, circa 30-35 de minute, până când plăcinta se rumenește frumos.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult